32o Ράλλυ Ακρόπολις (1985)

Article from 4T 178, 7/1985

του Στράτη Χατζηπαναγιώτη Φωτό: Β.Γ., Κ.Κ., Θ.Η.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ: 6ος γύρος
Η εγκατάλειψη των δύο από τους τέσσερις διεκδικητές της νίκης, μόλις στη δεύτερη ειδική του αγώνα, η απουσία ορισμένων εργοστασιακών ομάδων και οι βουλευτικές εκλογές επηρέασαν το φετινό Ακρόπολις.
Ο αγώνας ήταν άψογος οργανωτικά αλλά δεν υπήρχε η μάχη για την πρώτη Θέση με αποτέλεσμα να λείπει και ο ενθουσιασμός.

ΟΙ ΤΙΜΟ ΣΑΛΟΝΕΝ - ΣΕΠΟ ΧΑΡΙΑΝΕ ήταν οι άξιοι νικητές του 32ου Ράλλυ Ακρόπολις που οργάνωσε η ΕΛΠΑ με την οικονομική υποστήριξη της Ρόθμανς. Οι νικητές, στο τιμόνι του Πεζό 205Τ/16 «οδήγησαν» από την αρχή τον αγώνα ελέγχοντας έναν ιδιαίτερα κεφάτο Στιγκ Μπλόμκβιστ. Ο περσινός νικητής με το συνοδηγό του Μπγιόρν Σέντεμπεργκ οδήγησε στο όριο το «κοντό» Άουντι Κουάτρο χωρίς όμως ποτέ να απειλήσει το Φιλανδό. Στην εκκίνηση του αγώνα, όπως στο Μόντε και την Πορτογαλία τέσσερις συνδυασμοί έδειχναν ικανοί να διεκδικήσουν τη νίκη. Τα πληρώματα της Άουντι με τους Ρερλ - Γκαϊστόφερ, Μπλόμκβιστ - Σέντεμπεργκ και της Πεζό με τους Βατάνεν - Χάριμαν και Σαλόνεν - Χαριάνε. Πολύ γρήγορα έμειναν μόνοι οι δύο «δεύτεροι» οδηγοί των ομάδων αφού μόλις στη δεύτερη ειδική οι Ρερλ και Βατάνεν εγκατέλειψαν. Ο πρώτος από ανάρτηση και ο δεύτερος από σύστημα διεύθυνσης… (κάποια στιγμή σε ιδιωτικές συζητήσεις ο Χάριμαν το αμφισβήτησε…).
Όμως οι Σαλόνεν και Μπλόμκβιστ αρκούσαν με το παραπάνω για να ικανοποιήσουν τους πάντες και να κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο. Και εδώ κάπου θα διαφωνήσουμε με ορισμένους που πολύ εύκολα έλεγαν: τι να δούμε, δεν έχει ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον, μέχρι κάποιο σημείο, υπήρχε αφού η διαφορά των δύο πρώτων ποτέ δεν ξεπέρασε το χρόνο αντικατάστασης ενός ελαστικού, ενώ παράλληλα έγινε μάχη για την τρίτη θέση.
Πιο συγκεκριμένα ο Σαλόνεν οδηγούσε πολύ γρήγορα και πάνω στο δρόμο το Πεζό εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στα καλά κομμάτια, ενώ ο Σουηδός έκανε παντού δικά του πράγματα οδηγώντας το Άουντι στο όριο ακόμη και στα σπαστήρια. Η παραπάνω τακτική έβγαλε το νικητή ασπροπρόσωπο αφού στο Πεζό δεν παρουσιάστηκε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, ενώ στο Άουντι χρειάστηκε χρόνος για την αντικατάσταση του τούρμπο και του κιβωτίου στο δεύτερο σκέλος του αγώνα από την Καλαμπάκα στο Λαγονήσι. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Σαλόνεν οδήγησε υπολογίζοντας τις διαφορές του και έφτασε με άνεση πρώτος στον Πόρο. Βέβαια ο δεύτερος πολέμησε μέχρι τα Καρνεζέικα «μήπως και…» αλλά ο Φιλανδός απέδειξε, ότι είναι γρήγορος αλλά και επαγγελματίας. Ένας οδηγός της σχολής των Ρερλ, Βάλντεγκαρντ και όχι των Βατάνεν, Τοϊβόνεν, Κανκούνεν. Από εκεί και πέρα, οι δύο Λάντσια, η Πόρσε, τα Μάζντα και τα Νισάν είχαν το δικό τους αγώνα αφού όλα τα αυτοκίνητα και σχεδόν όλα τα πληρώματα έδειχναν ικανά για την τρίτη θέση.
Στην αρχή του αγώνα τρίτοι ήταν οι Αλ Χάζρι και Ζανούσι. Μετά τη Λαμία ο οδηγός από το Κατάρ είναι τρίτος γενικής, αφού ο Ιταλός χάνει χρόνο από ένα λάστιχο και πέφτει πίσω. Το βράδυ στο κομμάτι Βερδικού- σα - Καλαμπάκα ο οδηγός της Πόρσε - Ρόθμανς χάνει χρόνο και οι Κάρλσον (Μάζντα), Μέτα (Νισάν) που δεν έχουν χάσει ποτέ την επαφή έχουν το λόγο. Στην Καλαμπάκα η διαφορά τους είναι 1 λεπτό και 40" υπέρ του Σουηδού ενώ στην πέμπτη θέση ακολουθεί το άλλο Μάζντα του βετεράνου Βάρμπολντ που είναι 1 λεπτό ταχύτερος του Αλ Χάζρι που ακολουθείται από τις δύο Λάντσια των Πρελιάσκο και Ζανούσι. Τη δεκάδα στην Καλαμπάκα κλείνουν οι Κέρκλαντ και Μοσχούς. Εν τω μεταξύ έχουν εγκαταλείψει οι Γκρίσμαν και Κλάιντ με το Γκολφ από στραβή γέφυρα. Σημειώνουμε, ότι ο Γερμανός έκανε πολύ καλούς χρόνους μέσα στη δεκάδα. Στο πρώτο αυτό κομμάτι ξεχωρίζουν οι επιδόσεις των Μοσχούτη, «Ρον» Χαλιβελάκη, Κόκκινη και Αθανάσουλα, ενώ αδιάφορα οδηγεί ο Στρατισίνο, πολύ προσεκτικά ο Τζίγκερ και αξιοπρεπώς οι Μέλας, Στολ και Κρέτσεκ με το εργοστασιακό Σκόντα. Σημειώνουμε τις εγκαταλείψεις των: Παναγιωτόπουλου (έξοδος στις Καρούτες), Κάρλο (ημιαξόνιο στη Συκέα), «Λεωνίδα» (κιβώτιο στο Διόνυσο) και Παπατριανταφύλλου (κινητήρας). Την άλλη ημέρα στο κομμάτι Καλαμπάκα - Λαγονήσι ο Κάρλσον ελέγχει τον Μέτα που μάχεται παλικαρίσια στο τιμόνι του Νισάν. Ίσως μάλιστα μία λάθος επιλογή ελαστικών στο κομμάτι Ραχούλα - Νεράιδα να του στοίχισε περισσότερο από δύο λεπτά (2 δευτερόλεπτα στο χιλιόμετρο) και, γιατί όχι, την τρίτη θέση. Η διαφορά τους στο Λαγονήσι έχει αυξηθεί στα 3 λεπτά και 45" και πιστεύουμε, ότι οι προσπάθειες των Κάρλσον και Μέτα ήταν από τις κορυφαίες του αγώνα. Πίσω τους ο Αλ Χάζρι συνεχίζει να κάνει καλούς χρόνους όπως και ο Ζανούσι, αλλά προβλήματα δεν τους αφήνουν να ανέβουν ψηλά στην κατάταξη. Ειδικά ο δεύτερος εγκαταλείπει από σύρμα γκαζιού στον Ελικώνα.
Πιο σταθερός ο Πρελιάσκο προσπαθεί να βρει τις χρυσές τομές και να κινείται αξιοπρεπώς για τις δυνατότητες της Λάντσια χωρίς να καταπονεί το αυτοκίνητο. Στο Λαγονήσι είναι πέμπτος, 2 λεπτά πίσω από τον Μέτα και δείχνει ιδιαίτερα απειλητικός εν όψει Πελοποννήσου. Στην έκτη θέση ο Αλ Χάζρι, μόλις 6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ακίμ Βάρμπολντ. Τους ακολουθούν, 5 λεπτά πιο πίσω, οι Κέρκλαντ, Μοσχούς με 1 μόλις λεπτό διαφορά μεταξύ τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι οδηγοί των Μάζντα και Νισάν δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και εκμεταλλεύονται με το παραπάνω την αξιοπιστία των Ιαπωνικών αυτοκινήτων. Τη δεκάδα κλείνει ο αρχηγός της ομάδας Α Βίτμαν που οδηγεί σίγουρα το Γκολφ. Από εκεί και πέρα ακολουθεί η ελληνική… παροικία! Οι Στρατισίνο - Σάσσαλος, χωρίς να βάζουν φωτιά στο δρόμο, οδηγούν πιο ζωηρά από την πρώτη ημέρα το Νισάν 240 RS, αλλά δυο λάστιχα από οδηγικά σφάλματα τους στοιχίζουν τουλάχιστον 5 λεπτά και αρκετό κουράγιο. Τους ακολουθεί στη γενική ο Αυστριακός Στολ που οδηγεί Ακροπολικά (βλέπε σίγουρα) το Άουντι 80 με τον Ολυμπιονίκη συνοδηγό του Σεΐσενμπάχερ. Αμέσως μετά οι άνθρωποι του ελληνικού αγώνα Παύλος Μοσχούτης - Σταμάτης Βελλής με το Έσκορτ, 2 περίπου λεπτά ταχύτεροι των Μέλα - Χαλαρή, που κινούνται πιο ικανοποιητικά από ποτέ στο τιμόνι της Λάντσια. Οι Γκάλο - Βασιλειάδης ακολουθούν ενώ το θαυμασμό όλων συγκεντρώνει το ζεύγος Κόκκινη με το Ρενό 5 και οι Αθανάσουλας - Πάνου με το Στάρλετ που κάνουν περίφημο αγώνα. Όμως αγώνα κάνει και ο Νίκος Μακρής με το Στάρλετ όπως και ο Τσομπανόπουλος με την πληγωμένη Ασκόνα. Στο δεύτερο αυτό κομμάτι εγκαταλείπουν ο Τζίγκερ από ρεζερβουάρ, ο Κωνσταντακάτος από ημιαξόνιο, ο Χαμπής από κινητήρα και ο «Ρον» Χαλιβελάκης από κιβώτιο. Τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η Πελοπόννησος και ο Μέτα συνεχίζει την προσπάθειά του, αφού κακά τα ψέματα, η τρίτη θέση ενδιαφέρει άμεσα τον Κενυάτη και την εταιρία του. Ο Κάρλσον όμως ελέγχει και η πολύ καλή συμπεριφορά της Μάζντα στο Ακρόπολις και της Τογιότα στα Ράλλυ της Αφρικής ίσως αναγκάσει τους ανθρώπους της Νισάν να κινηθούν πιο γρήγορα… αφού τα σχέδια για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο υπάρχουν.
Η πέμπτη θέση είναι εύκολη υπόθεση για τον Αλ Χάζρι όταν ο Πρελιάσκο κτύπησε τη Λάντσια στην είσοδο του κοντρόλ στο Θεόκτιστο και εγκατέλειψε! Για την έκτη, την έβδομη και την όγδοη θέση έγινε μάχη. Διεκδικητές οι: Βάρμπολντ, Κέρκλαντ και Μοσχούς που εκμεταλλευόμενος μικροπροβλήματα των άλλων δύο (ο Κενυάτης χρεώθηκε προπορεία 3 λεπτά και ο Γερμανός «καπελώθηκε» 2 λεπτά) τους απειλεί. Όμως μία «στιγμή» στο Γεράκι του στοιχίζει 16 περίπου λεπτά και κάθε ελπίδα για την έκτη θέση. Μία επίδοση που θα μετρίαζε τις κακές, μέχρι κάποιου σημείου εντυπώσεις των δύο πρώτων ημερών. Τελικά η σειρά είναι Βάρμπολντ (έκτος), Κέρκλαντ (έβδομος), Μοσχούς (όγδοος). Στις δύο επόμενες θέσεις της δεκάδας, ο νικητής της ομάδας Α Βίτμαν και ο Στρατισίνο. Ακολουθούν ο πρώτος ερασιτέχνης Στολ και ο πρώτος του ελληνικού γκρουπ Α. Μοσχούτης. Οι Κρέτσεκ, Σα (Νισάν 240 RS), Γκάλο και ο Ιάπωνας Σιμπακάκι (Κορόλα) κλείνουν τη δεκαεξάδα. Ακολουθεί ο νικητής των 1300 Αθανάσουλας μπροστά από τους Τσομπανόπουλο - Τσολάκη στον πρώτο τους τερματισμό στο Ακρόπολις και οι Μακρής - Καρατζάνης που οδήγησαν γρήγορα και έξυπνα το Στάρλετ. Στο τελευταίο αυτό κομμάτι του αγώνα εγκατέλειψαν οι Μέλας (στη Μεγαλόπολη από κινητήρα), ο Σώτος Κόκκινης (στη Λυκόχια από ημιαξόνιο) και ο Τάσος Γεμενής (από χωνί διαφορικού). Και δυο λόγια για τους Έλληνες. Οι Μοσχούς - Βαζάκας, Στρατισίνο - Σάσσαλος, Τζίγκερ - Στεφανής ήταν τα τρία πληρώματα, που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό στο Ράλλυ Ακρόπολις. Όμως, λάθος επιλογές του πρώτου Έλληνα οδηγού και μια μάλλον «ερασιτεχνική» αντιμετώπιση του αγώνα του στοίχισαν κάτι καλύτερο όπως ήταν η εύκολη για τις δυνατότητες του συνδυασμού έκτη θέση. Αντίστοιχα άσχημη ήταν η επίδοση και του δεύτερου Έλληνα οδηγού της Νισάν. Βέβαια και εδώ δικαιολογίες υπάρχουν κύρια όμως η έλλειψη αυτοπεποίθησης και ο φόβος για ένα αβέβαιο αγωνιστικό «αύριο» στοίχισαν τουλάχιστον μια θέση και κύρια μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Ο Τζίγκερ οδήγησε πολύ σιγά χωρίς ποτέ να βρει τις χρυσές τομές. Η απειρία του και το βαθμολογικό άγχος είχαν τον πρώτο λόγο. Όμως και σ' αυτήν την επίδοση υπάρχει η δικαιολογία της αστείας υποδομής της ομάδας που κάθε άλλο παρά θυμίζει σοβαρή έστω ιδιωτική συμμετοχή. Κρίμα γιατί πλήρωμα και αυτοκίνητο έχουν μεγάλες δυνατότητες διάκρισης.
Από εκεί και πέρα το λόγο έχουν οι Μοσχούς και Αθανάσουλας. Ο Παύλος Μοσχούτης, κατά τη γνώμη του υπογράφοντος «τρίτος» Έλληνας οδηγός τουλάχιστον κάτω από «Ακροπολικές» συνθήκες έκανε περίφημο αγώνα, αποδεικνύοντας, ότι ακόμη και σήμερα οι ιπποδυνάμεις δεν έχουν τον πρώτο λόγο. Το Σταμάτη Αθανάσουλα τον δικαίωσε το αποτέλεσμα αφού οδήγησε το Στάρλετ στο όριο από τον Υμηττό έως τα Καρνεζέικα. Από υπερβολικό ενθουσιασμό 5 λάστιχα του στοίχισαν πολύτιμο χρόνο και στα 4/5 του αγώνα ήταν πίσω από τον Κόκκινη. Όμως ποτέ δεν λιποψύχησε και πολέμησε με στόχο τη νίκη στα 1300. Επόμενες ελληνικές επιδόσεις τριών πληρωμάτων που εγκατέλειψαν. Των Κόκκινη, «Ρον» Χαλιβελάκη και… «Μέλα». Το ζεύγος Κόκκινη οδήγησε σε όλον τον αγώνα το Ρενό 5 1300 στο όριο. Ο συνδυασμός ήταν πάντα μπροστά στην κλάση και ψηλά στην ελληνική κατάταξη. Ο Σώτος, που αντιμετωπίζει την παράξενη στάση της αντιπροσωπίας εγκατέλειψε από ημιαξόνιο στη Λυκόχια. Ο «Ρον», στο πρώτο κομμάτι οδήγησε γρήγορα την Κορόλα κάνοντας πολύ καλούς χρόνους. Δεν παρασύρθηκε από το βαθμολογικό ενδιαφέρον του αγώνα και ήταν ο μόνος που κινήθηκε στον ίδιο ρυθμό με το Μοσχούτη. Τέλος, ο «Μέλας» ήταν αγνώριστος. Δεν έβαλε βέβαια φωτιά στο δρόμο ούτε διέλυσε το συναγωνισμό των άλλων Λάντσια. Ήταν όμως πάντα μέσα στη μάχη για τη δεύτερη - τρίτη ελληνική θέση και κύρια δεν έδειξε σημεία κόπωσης στις μεγάλες ειδικές διαδρομές. Και δυο λόγια για τον Παναγιωτόπουλο… Έχοντας το άγχος από το χαμένο χρόνο (σπασμένη ράβδος πανάρ) στην πρώτη μόλις ειδική, στη συνέχεια «τρελάθηκε» και οδήγησε την Κορόλα στο όριο. Εγκατέλειψε από έξοδο στις Καρούτες. Και αυτός αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που για καιρό ταλαιπωρούσε στο παρελθόν έναν άλλο μεγάλο Έλληνα οδηγό. Προσπαθεί να πείσει, ότι είναι ο αρχηγός. Όμως στους αγώνες, πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα αποτελέσματα… Ψυχραιμία λοιπόν γιατί κανένας δεν αμφισβητεί τις ικανότητες του! Στη συνέχεια το ενδιαφέρον περνάει στα 1300. Οι Μακρής και Λαμπρόπουλος κινήθηκαν γρήγορα, αλλά ο δεύτερος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Ο Γιώργος Κασιδόπουλος με τον Τάσο Χασάπη τερμάτισαν στην τρίτη θέση της κλάσης. Τέλεια προετοιμασία, πολλές δοκιμές αλλά η απειρία του οδηγού στοίχισε στο συνδυασμό. Με πολύ αργό ρυθμό από την αρχή έχασαν την επαφή. Και αφού οι αντίπαλοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα δεν υπήρχε χρόνος και περιθώρια για κάτι καλύτερο. Στον τερματισμό έφτασαν ακόμη οι αδιάφοροι για κάτι ξεχωριστό Πανουργιάς - Σμαίλης (Ρενό), Πεσματζόγλου - Φερτάκης (Ασκόνα 400), Κριτσίκης - Εγγλέζος (Τογιότα 1600) και Βαλεντής - Ψυχογιός (Λάντα 1600). Οι Γιαγνίσης - Κερατζάκης, Λουκάς - Παπαγεωργίου, Παπαδαμαντίου - Ραυτογιάννης και Θοδωρής Εγγλέζος - Σ. Στέλιος αντιμετώπισαν προβλήματα με τα Στάρλετ και δεν μπορούσαν να ελπίζουν σε τίποτα καλύτερο από τον τερματισμό όπως άλλωστε και οι Τσομπανόπουλος - Τσολά- κης και Τσάπαλος - Πόλιτο με το δίλιτρο Νισάν. Ακόμα τερμάτισαν οι Τσάδαρης - Καφάογλου με το Λάντα, οι Παπαδόπουλος Γιάννης με Βιζά και οι Μανώλης Εγγλέζος Κιουράνης με το πικ-απ της Νισάν.
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα εγκατέλειψαν οι Τάσος Γουσέτης, Αντώνης Στιβαχτάρης, Σταραμόπουλος και Εξηντάρης. Αφήσαμε τελευταίους τους Γκάλο - Βασιλειάδη με την Κορόλα στα χρώματα της αντιπροσωπίας. Ο Βαγγέλης αντιμετώπισε μικρά προβλήματα με το αυτοκίνητο αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα που τον έθεσε εκτός μάχης στη διεκδίκηση του Ελληνικού γκρουπ Α. Η Κορόλα ΤΕ 71 θεωρείται αυτήν τη στιγμή ξεπερασμένο αυτοκίνητο και είναι αδύνατο να παλέψει στα ίσια με το Γκολφ, την Ασκόνα ακόμη και με το δίλιτρο Έσκορτ. Αν πράγματι η αντιπροσωπία ενδιαφέρεται για το πρωτάθλημα η μόνη λύση είναι το «κόκκινο πυροβόλο» του «Παπάτου»…
Συνολικά τερμάτισαν 45 (αυτοκίνητα, αριθμός που χαροποίησε οδηγούς, υποστηρικτές και θεατές αλλά… στενοχώρησε τους οργανωτές. Ανάμεσά τους ο Κλάιν με Κορόλα που κέρδισε την ομάδα Ν και τρία Ντάτσια.
Ακούγεται, ότι το 1986 ο αγώνας θα μικρύνει κι άλλο σε χιλιόμετρα και θα γίνει ακόμη πιο σφιχτός. Πιστεύουμε, ότι το σκεπτικό είναι λάθος. Το Ακρόπολις θέλει αλλαγές, όχι όμως αλλαγή φιλοσοφίας και κύρια να μη μικρύνει γιατί θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο για τους ιδιώτες. Ο εθνικός μας αγώνας είναι ο μόνος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που οι ιδιώτες έχουν κάποια ελπίδα. Τα εργοστάσια θα έρθουν ούτως ή άλλως και θα επιβιώσουν είτε ο αγώνας είναι 1.700 χιλιόμετρα είτε είναι 3.500 χιλιόμετρα, είτε υπάρχει χρόνος για επισκευές, είτε όχι. Χρειάζεται σκέψη και ανταλλαγή απόψεων πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Όμως προσοχή ο αγώνας χρειάζεται και άλλη ΠΡΟΒΟΛΗ. Πρέπει άνθρωποι ικανοί να επανεξετάσουν το θέμα και να ασχοληθούν αποκλειστικά με αυτόν τον τομέα. Τη στιγμή που ο Ε.Ο.Τ. είναι δίπλα στον αγώνα, η Τηλεόραση δεν αδιαφορεί και οι γνώσεις υπάρχουν, ήρθε η ώρα της υλοποίησης των προτάσεων όσο και αν στοιχίζουν.

Παραλειπόμενα

  • Θετική πρέπει να χαρακτηριστεί η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα από τα δυο κανάλια. Αν μάλιστα ληφθεί υπ' όψη ο φόρτος εργασίας λόγω εκλογών η προσπάθεια γίνεται ακόμη πιο ικανοποιητική. Τα ίδια ισχύουν και για τις εφημερίδες.
  • Οι άνθρωποι του γραφείου τύπου του αγώνα, οπωσδήποτε προσπάθησαν. Στην Καλαμπάκα και τον Πόρο οι Άρης Σταθάκης και Σέργιος Μανώλης έκαναν καλά τη δουλειά τους. Οι «ειδικοί» (;) όμως απεσταλμένοι στον αγώνα που θα συγκέντρωναν πληροφορίες από τους οδηγούς ΑΠΕΤΥΧΑΝ ακόμη μια φορά Τα στοιχεία ήταν ελλιπέστατα (οι Έλληνες οδηγοί αγνοήθηκαν, ενώ οι ξένοι οδηγοί αγνόησαν τους Έλληνες απεσταλμένους .) ενώ απαράδεκτα ήταν τα δελτία τύπου που εκδόθηκαν στο Λαγονήσι με συνεντεύξεις και παραλειπόμενα.
  • «Άνθρωποι του αγώνα», από οργανωτικής πλευράς οι Κώστας Γλωσσώτης, που ευτυχώς γι αυτόν και τον αγώνα όλο και λιγότεροι ανακατεύονται στα πόδια του, η Ελένη Φερτάκη και ο Νίκος Σπαγγόπουλος. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα, απέδειξαν ότι ουδείς αναντικατάστατος. Ακόμη ο Δ. Γεωργίτστις έκανε σωστά τη δουλειά του σπ/ν Καλαμπάκα και το δύσκολο Πόρο όπως σωστά δούλεψαν ΟΛΟΙ οι κριτές. Τέλος, οι Δ. Βερούτης, I. Παπαναγιώτου κατάφεραν να μην δημιουργηθούν προβλήματα στον τεχνικό έλεγχο πριν και μετά… τον αγώνα.
  • Πλοηγοί του αγώνα οι Γιάννης Ξενάκης, Νίκος Πασαλής με δύο εργοστασιακά Πεζό205 GTi.
  • Η παρουσία της Εξπρές Σέρβις στο αυτοκίνητο της θεοχαράκης που οδηγούσε ο Στρατισίνο ενόχλησε τους οργανωτές. Μάλιστα κάποια στιγμή ανταλλάχτηκαν «κουβέντες» μεταξύ οδηγού - οργανωτών. Το «πρόβλημα» ξεπεράστηκε μόλις στον τερματισμό, απόδειξη, ότι ακόμη και σήμερα η φιλία είναι πάνω από μικρά και μεγάλα συμφέροντα.
  • Πολλά τα ελικόπτερα στον αγώνα. Το ακριβό αυτό «εργαλείο» διέθεταν οι Πεζό, Αουντι, Λάντσια και η ΕΡΤ-2 ευγενική προσφορά της «Εξπρές σέρβις». Πα γρήγορα σέρβιςακόμη, διακρίναμε δύο Πεζό205 Τ/16, ένα Μάζντα RX-7, τέσσερα Νισάν 240 PS, ένα Γκολφ και δύο κοντά Άουντι νορμάλ (;) προδιαγραφών.
  • Στις ομάδες το πρόσταγμα είχαν οι: Γκούμπερτ ( Αουντι), Τοντ(Πεζό), Βάρμπολντ (Μάζντα), Ρίτσαρντς (Πόρσε), Κελεσάκος (Νισάν), Λεονέτι (Λάντσια) και Χανς (WV).
  • Ο Ιαβέρης ξεκίνησε με το Έσκορτ για να κάνει τρεις μόλις ειδικές για λογαριασμό της Ντένιμ. Όμως έκανε μόλις τις δύο πρώτες αφού το αυτοκίνητο εγκατέλειψε ακόμη μια φορά από κινητήρα. Τώρα κάτι δηλώσεις του πριν τον αγώνα του τύπου «με ενδιαφέρουν οι χρόνοι και όχι να πάω σαν χελώνα για να τερματίσω…» προσβάλλουν τη νοημοσύνη θεατών και συναθλητών που έχουν συνηθίσει τον Τάσο κάπως διαφορετικό.
  • Απαράδεκτος ήταν ο χώρος του Παρκ Φερμέ στην Καλαμπάκα σε ένα απομακρυσμένο κάμπινγκ. Ακόμη μία φορά αποδείχθηκε, ότι η Καλαμπάκα είναι πλέον πολύ «μικρή» για το Ράλλυ Ακρόπολις. Τα ξενοδοχεία της περιοχής (συμπεριλαμβανομένων των Τρικάλων και της Καρδίτσας) δεν επαρκούν και οι περισσότεροι μηχανικοί και θεατές κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητα και στο χολ του ξενοδοχείου. Αντίστοιχα προτείνουμε οι «τερματισμοί» και οι εκκινήσεις από τις ανασυγκροτήσεις να αποκτήσουν περισσότερη προβολή. Ίσως πρέπει να φτιαχτούν ράμπες όπως σε πολλούς αγώνες στην Ευρώπη.
  • Προβλήματα με τη σκόνη αντιμετώπισαν οι Σαλόνεν και Αλ Χάζρι που ξεκινούσαν πίσω από τους Μέτα και Στρατισίνο αντίστοιχα. Ειδικά ο δεύτερος μια δύο φορές «δυστύχησε». Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο οδηγός του Νισάν στη Βερδικούσα υποσχέθηκε να περιμένει για 20 δευτερόλεπτα την Πόρσε στην διασταύρωση 10 χιλιόμετρα πριν το τέλος της ειδικής. Όμως ο Αλ Χάζρι δεν μπορούσε να αλλάξει ταχύτητες γιατί το πόμολο του παραθύρου σφήνωσε ανάμεσα στα πεντάλ και καθυστέρησε στο… ραντεβού!
  • Τις περισσότερες φορές Άουντι και Πεζό είχαν σέρβις στον τερματισμό και στην εκκίνηση κάθε ειδικής. Υπήρχε πρόβλημα όταν τα σέρβις έφευγαν από την εκκίνηση αντίθετα από τη φορά του αγώνα. Κάπου εδώ οι ελληνικές χειρονομίες δεν έλειψαν, αλλά Γερμανοί και Γάλλοι δεν πτοήθηκαν.
  • Μερικά αξιοσημείωτα από τις ειδικές. Είδαμε, τα σέρβις της Νισάν μέσα στη Νεράιδα (άλλαξαν λάστιχα στο Μοσχού σε λιγότερο από 1 λεπτό και ήταν Έλληνες!), είδαμε τον Σιρόκο με τη συντροφιά του στο «σπαστήρι» του Προδρόμου. Είδαμε τον Αλέξη Κωσταντακάτο σε πολύ πονηρό σημείο της Βίτολης. Είδαμε τους «Λεωνίδα», Χαριτόπουλο να χαζεύουν με το Εσπάς μετά την εγκατάλειψη και τον Αρκέντη με τη Μαντλέν να εμψυχώνουν τον Μέλα τις δύο τελευταίες ημέρες.
  • Ακαπέλωτος τερμάτισε τον αγώνα ο νικητής. Το ίδιο είχε συμβεί και το 1982με τη Μουτόν. Ακόμη, ο Μοσχούς χωρίς τη ν έξοδο στο Γεράκι είχε μόλις 1 λεπτό καπέλο (στη Νεράιδα) σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή.
  • Γραφικές εικόνες στα χωριά. Αγωνιστικά αυτοκίνητα και τα αντίστοιχα των σέρβις με τους πολύχρωμους σπόνσορες ανακατευόντουσαν με τα αυτοκίνητα των περαστικών στα χρώματα των πολιτικών παρατάξεων Τα κορναρίσματα και οι χαιρετισμοί είχαν τον πρώτο λόγο.
  • Ελέχθη στην Καλαμπάκα. «Τζίγκερ», «Στρατισίνο» και «Μέλας» από ποια χώρα έρχονται: Α νένδοτοι ήταν οι μηχανικοί της Άουντι πριν την Ραχούλα για το ρεζερβουάρ του Τζίγκερ. «Είναι επικίνδυνο να συνεχίσετε, σταματήστε». Όμως Γιάννης και Κώστας έβαλαν λίγη βενζίνη και προσπάθησαν. Αποτέλεσμα να μείνουν στη Ραχούλα και ο ανήσυχος Ραπτόπουλος να τους ψάχνει για πολλές ώρες.
  • Πολλά έργα στους δρόμους της Πελοποννήσου ίσως αναγκάσουν τους οργανωτές, το 1986 να αλλάξουν κομμάτια της διαδρομής. Όμως οι οργανωτές έχουν πάρει το μήνυμα και είναι αποφασισμένοι να κάνουν γενικότερες αλλαγές.
  • Πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα στην απονομή και το Μπητς Μπάρτι που ακολούθησε στο Λαγονήσι δημιούργησε ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Σκουλάς. Ο κ Γενικός έχει καταφέρει να αποκτήσει μόνο φίλους στο χώρο του αυτοκινήτου.
  • Παρ' όλα τα προβλήματα ο τερματισμός στη Γλυφάδα ήταν ικανοποιητικός. Σαφώς όμως δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για το μόνιμο τερματισμό του Ράλλυ Ακρόπολις.
  • Στον τερματισμό ο Γ. Κασιδόπουλος έκανε ενστάσεις στους Σ Αθανάσουλα. Ν. Μακρή. Όμως οι ενστάσεις δεν εκδικάστηκαν αφού απορρίφθηκαν από τους αγωνοδίκες για τυπικούς λόγους. Για να ολοκληρώσουμε με τις ενστάσεις: ο Ν. Τσάδαρης πάλι «φώναζε» για τη νομιμότητα των Στάρλετ. Ίσως κάποια στιγμή πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή την περιβόητη «λευκή» επιταγή γιατί με το να διαμαρτύρεται συνεχώς και να μην κάνει ένσταση κάνει κακό σε όλους…
  • Λάστιχα Μισλέν TRX δοκίμασε στο Νισάν ο Σέκαρ Μέτα μια ημέρα μετά τον τερματισμό του αγώνα Ο Κενυάτης θα χρησιμοποιήσει Μισλέν στην Αργεντινή και έπεται συνέχεια…
  • Παρά λίγο να τραυματιστεί ο Γιώργος Μοσχούς όταν η Λάντσια του Πρελιάσκο από κακό υπολογισμό έπεσε πάνω στο Νισάν του πρωταθλητή στο κοντρόλ της Συκέας.

Συμμετοχές-Αυτοκίνητα

Τα δύο Πεζό που συμμετείχαν στον αγώνα ήταν καινούρια και χρησιμοποιούσαν κινητήρες 350 ίππων. Αντίστοιχα καινούρια ήταν τα δύο Άουντι που χρησιμοποιούσαν κινητήρες 400+ ίππων εξελιγμένες, σε σχέση με την Πορτογαλία, αναρτήσεις και κιβώτια έξι ταχυτήτων. Και τα δύο κορυφαία εργοστάσια χρησιμοποιούν λάστιχα Μισλέν TRX.
Καινούρια ήταν και τα αυτοκίνητα της Νισάν, της Μάζντα και της Πόρσε. Πιο συγκεκριμένα, τα τρία «πρώτα» Νισάν είχαν κινητήρες 280ίππων εξελιγμένες πίσω αναρτήσεις, νέο σύστημα διεύθυνσης (κρεμαγιέρα) και, κύρια, νέα κιβώτια και διαφορικά Τα λάστιχα ήταν της Ντάνλοπ τα γνωστά με τις «μεσαίες» γόμες και μερικά πιο σκληρά. Το Νισάν του Στρατισίνο ήταν το αυτοκίνητο που είχε ο Σαλόνεν το 1984 (250-260 ίπποι) και του Σα αυτό που είχε ο Κέρκλαντ στο τελευταίο Σαφάρι. Τα δύο Μάζντα είχαν εξελιγμένες αναρτήσεις για να προσαρμοστούν όσο γίνεται πιο καλά τα λάστιχα Μισλέν TRX. Οι δοκιμές έγιναν στη χώρα μας 2 περίπου μήνες πριν τον αγώνα Οι κινητήρες έφταναν τους 320ίππους χωρίς τούρμπο. Τέλος η Πόρσε του Αλ Χάζρι δεν είχε καμία σχέση με το περσινό αυτοκίνητο. Ήταν πιο ελαφριά (1.000 κιλά), πιο δυνατή (300 ίπποι) και είχε εξελιγμένες αναρτήσεις και φρένα. Ίσως όμως και εδώ το μυστικό ήταν τα Μισλέν TRX που το τιμ Ρόθμανς χρησιμοποιούσε για πρώτη φορά.
Από τις καλές ιδιωτικές συμμετοχές ξεχώριζαν των Τζίγκερ και Γκρίσμαν. Ο πρώτος χρησιμοποιούσε το κλασικό Α1 Άουντι που ξέρουμε με τον κινητήρα ρυθμισμένο στους 280 το πολύ ίππους, ενώ ο δεύτερος, που είχε και τη βοήθεια του εργοστασίου, είχε ένα πολύ καλό Α2 αυτοκίνητο. Λάστιχα TRX και για τους δύο. Επ' ευκαιρία πρέπει να σημειώσουμε, ότι τόσο το εργοστάσιο όσο και η ελληνική αντιπροσωπία αδιαφόρησαν για τον επικεφαλής του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Κρίμα.
Τα ικανά για διάκριση Λάντσια ήταν συμμετοχές του τιμ Τρε Γκαζέλε με τη σοβαρή οικονομική υποστήριξη της Γουέστ. Ο Ζανούσι οδηγούσε ένα καινούριο αυτοκίνητο και ο βετεράνος Πρελιάσκο το αυτοκίνητο δοκιμών του νεαρού οδηγού. Και τα δύο αυτοκίνητα ήταν προδιαγραφών Σαφάρι με κινητήρα 300 ίππων. Λάστιχα Πιρέλι G2 πίσω για το μικρό και πολύ σκληρά G1 για τον Πρελιάσκο. Ένα ίδιο, αν όχι καλύτερο αυτοκίνητο, οδηγούσαν οι Μέλας - Χάλαρης. Η ελληνική συμμετοχή συνεργάστηκε αρκετές φορές με τους Ιταλούς.
Στην ομάδα Α τα δύο εργοστασιακά Γκολφ είχαν τιμόνια με υδραυλική υποβοήθηση, νέα κιβώτια, διαφορικά, κινητήρες 170 ίππων και ήταν πολύ ελαφριά (κάτω από 900κιλά). Τα λάστιχα ήταν Πιρέλι M+S90.0 Στολ χρησιμοποιούσε ένα προσεγμένο Άουντι 80 Κουάτρο με κινητήρα 200 ίππων. Ο μέτριος Μονεγάσκος Τσινέ είχε μια προσεγμένη Μάντα 200ί των 150 ίππων και από εκεί και πέρα αρχίζει η ελληνική παρουσία. Το Ρενό του Λεωνίδα φτιάχτηκε στη Γαλλία υπό την επίβλεψη του… Χ. Σμυρνιού! Τα βασικά όμως μηχανικά μέρη (κινητήρας, κιβώτιο, διαφορικό) ήταν της παραγωγής. Λάστιχα και εδώ Μισλέν. Το Εσκορτ του Παύλου Μοσχούτη φτιάχτηκε κόπου στα Λιόσια από το Σ. Μάγο και είναι το αυτοκίνητο που ταλαιπωρεί ο Παύλος από το 1984 και ο Σ. Γεωργάκης από το 1981. Κινητήρας 110-115 ίππων και όλα τα υπόλοιπα καλά πράγματα. Λάστιχα Μισλέν 165/13. Τα Τογιότα 1600 άρχιζαν με κινητήρες 125 ίππων (οι δεκαεξαβάλβιδες των Παναγιωτόπουλου, Ρον) και έφταναν τους 135 ίππους στο αυτοκίνητο του Γκάλο. Βέβαια το αυτοκίνητο του Παπατριανταφύλλου είχε εξελιγμένο κινητήρα των 150+ ίππων ενώ οι Κριτσίκης, Γεμενής, Γαζέτας είχαν απλούς οκταβάλβιδους κινητήρες. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν λάστιχα Ντάνλοπ. Τέλος, τα Ρενό 5 Αλπίν των Κάρλο, Στιβακτάρη ήταν σχεδόν νορμάλ, ενώ οι Τσομπανόπουλος - Χατζητσοπάνης είχαν τις κλασικές Ασκόνα με 140 ίππων κινητήρες. Ακόμη, τα Νισάν ΗΑ 10 είχαν κινητήρες 100-110 ίππων. Πριν αναφερθούμε στα 1300, οι Κωσταντακάτος, Χαμπής είχαν δύο δίλιτρα Έσκορτ στην Ομάδα Β, με κινητήρες 140-150 ίππων και ο Πεσματζόγλου των… 74 ετών την Ασκόνα 400. Ο Βαλεντής θα προσπαθούσε με το προσεγμένο Λάντα αγνώστων λοιπών στοιχείων. Στα 1300 τα Στάρλετ άρχιζαν από 70 ίππους και έφταναν τους 80. Τα περισσότερα ήταν φτιαγμένα από το Μ. Βαρβουζάνη είχαν καλά κιβώτια και διαφορικά. Το βαρύ Λάντα του Τσάδαρη είχε το νορμάλ κινητήρα ενώ απλούς κινητήρες είχαν και τα δύο Ταλμπό Σαμπά όπως και το ετοιμασμένο από τον Κλαδάκη Ρενό 5 του ζεύγους Κόκκινη. Αφήσαμε τελευταία τα πέντε εργοστασιακά Ντάτσια 1300, τα τέσσερα Βάρτμπουργκ, τα τέσσερα Νισάν πικ-απ, το πολωνικό Φίατ 126 και οπωσδήποτε τα εργοστασιακά ομάδας Β Σκόντα 130LR. Σύνολο συμμετεχόντων 116 από τους οποίους οι 70 ήταν Έλληνες.

Αποτελέσματα ειδικών διαδρομών

Οι έξι πρώτοι των ειδικών διαδρομών, και οι τρεις πρώτοι Έλληνες:
1 ΥΜΗΤΤΟΣ
Σαλόνεν 10.01, Ρερλ 10.17, Ζανούσι 10.17, Μπλόμκβιστ 10.20, Γκρίσμαν 10.31, Κάρλσον 10.45, Ιαβέρης 10.52, Τζίγκερ 11.40, Πεσμαζόγλου 11.48.
2 ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Μπλόμκβιστ 9.18, Σαλόνεν 9.28, Αλ Χάζρι 9.53, Ζανούσι 10.00, Κάρλσον 10.09, Μοσχούς 10.18, Ιαβέρης 10.34, Τζίγκερ 10.48, Στρατισίνο 11.03.
3 ΛΟΥΚΙΣΣΙΑ
Σαλόνεν 10.11, Μπλόμκβιστ 10.16, Ζανούσι 10.44, Αλ Χάζρι 10.47, Μέτα 11.06, Βάρμπολντ 11.14, Μοσχούς 11.22, Τζίγκερ 11.45, Παναγιωτόπουλος 12.06.
4 ΒΑΓΙΑ
Μπλόμκβιστ 7.12, Σαλόνεν 7.18, Αλ Χάζρι 7.33, Ζανούσι 7.35, Κάρλσον 7.36, Μέτα 7.42, Μοσχούς 8.05, Τζίγκερ 8.20, Μέλας 8.32.
5 ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σαλόνεν 27.43, Μπλόμκβιστ 28.19, Αλ Χάζρι 29.30, Μέτα 30.19, Κάρλσον 30.26, Βάρμπολντ 30.38, Μοσχούς 31.03, Τζίγκερ 32.07, Μοσχούτης 32.47.
6 ΔΙΣΤΟΜΟ
Σαλόνεν 8.41, Μπλόμκβιστ 8.55, Ζανούσι 9.14, Κάρλσον 9.28, Μέτα 9.33, Αλ Χάζρι 9.38, Μοσχούς 9.42, Τζίγκερ 10.05, Μέλας 10.25.
7 ΒΩΞΙΤΕΣ
Μπλόμκβιστ 5.14, Σαλόνεν 5.14, Ζανούσι 5.37, Κάρλσον 5.39, Αλ Χάζρι 5.40, Βάρμπολντ 5.42, Μοσχούς 5.59, Τζίγκερ 5.59, Στρατισίνο 6.14.
8 ΚΑΡΟΥΤΕΣ
Σαλόνεν 14.01, Μπλόμκβιστ 14.08, Κάρλσον 15.02, Αλ Χάζρι 15.03, Ζανούσι 15.21, Κλάιντ 15.26, Μοσχούς 15.50, Τζίγκερ 16.05, Σ. Εγγλέζος 16.09.
9 ΛΙΔΟΡΙΚΙ
Μπλόμκβιστ 4.46, Σαλόνεν 4.47, Κάρλσον 5.02, Αλ Χάζρι 5.07, Μέτα 5.11, Ζανούσι 5.14, Μοσχούς 5.23, Τζίγκερ 5.30, Στρατισίνο 5.39.
10 ΣΥΚΕΑ
Μπλόμκβιστ 31.08, Σαλόνεν 31.17, Κάρλσον 33.11, Αλ Χάζρι 33.28, Βάρμπολντ 33.45, Μέτα 33.46, Μοσχούς 34.27, Τζίγκερ 35.12, Στρατισίνο 35.15.
11 ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΑ
Σαλόνεν 7.21, Μπλόμκβιστ 7.25, Ζανούσι 7.49, Κάρλσον 7.53, Αλ Χάζρι 7.55, Βάρμπολντ 7.55, Τζίγκερ 8.04, Μοσχούς 8.19, Στρατισίνο 8.24.
12 ΑΡΧΑΝΙ
Μπλόμκβιστ 6.49, Σαλόνεν 6.50, Ζανούσι 7.07, Κάρλσον 7.16, Βάρμπολντ 7.16, Πρελιάσκο 7.17, Μοσχούς 7.35, Τζίγκερ 7.39, Στρατισίνο 8.00.
13 ΑΣΒΕΣΤΗΣ
Μπλόμκβιστ 8.28. Σαλόνεν 8.36, Κάρλσον 9.02, Αλ Χάζρι 9.04, Ζανούσι 9.06, Βάρμπολντ 9.10, Μοσχούς 9.35, Τζίγκερ 9.41, Χαλιβελάκης 9.59.
14 ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ
Μπλόμκβιστ 10.09, Σαλόνεν 10.15, Κάρλσον 10.48, Αλ Χάζρι 10.50, Ζανούσι 10.56, Κλάιντ 11.00, Μοσχούς 11.21, Τζίγκερ 11.46, Χαλιβελάκης 12.06.
15 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑ
Σαλόνεν 26.39, Μπλόμκβιστ 27.02, Ζανούσι 29.34, Πρελιάσκο 29.48, Κάρλσον 29.54, Μέτα 30.19, Μοσχούς 31.01, Τζίγκερ 33.11, Κόκκινης 33.11.
16 ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ
Μπλόμκβιστ 6.19, Σαλόνεν 6.22, Βάρμπολντ 7.05, Κάρλσον 7.06, Ζανούσι 7.08, Αλ Χάζρι 7.12, Μοσχούς 7.47, Τζίγκερ 8.08, Μοσχούτης 8.11.
17 ΔΕΣΚΑΤΗ
Σαλόνεν 13.45, Μπλόμκβιστ 13.46, Κάρλσον 14.57, Ζανούσι 15.01, Μέτα 15.30, Πρελιάσκο 15.32, Μοσχούς 16.26, Τζίγκερ 16.50, Μοσχούτης 17.02,

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Σαλόνεν 3.28.29, Μπλόμκβιστ 3.29.38, Κάρλσον 3.47.21, Μέτα 3.49.6, Βάρμπολντ 3.50.37, Αλ Χάζρι 3.51.33, Πρελιάσκο 3.52.17, Ζανούσι 3.52.57, Κέρκλαντ 3.54.52, Μοσχούς 3.58.10, Τζίγκερ 4.02.50, Στρατισίνο 4.10.13, Μέλας 4.13.05, Μοσχούτης 4.13.11, «Ρον» 4.15.12, Γκάλο 4.17.57.

18 ΜΕΤΕΩΡΑ
Σαλόνεν 12.47, Βαέλτι 13.03, Μπλόμκβιστ 13.20, Ζανούσι 13.38, Πρελιάσκο 13.47, Κάρλσον 13.53, Μοσχούς 14.13, Τζίγκερ 14.49, Στρατισίνο 15.04.
19 ΚΑΛΥΒΙΑ
Μπλόμκβιστ 5.03, Σαλόνεν 5.05, Ζανούσι 5.20, Μέτα 5.24, Αλ Χάζρι 5.25, Κέρκλαντ 5.26, Μοσχούς 5.33, Τζίγκερ 5.49, Στρατισίνο 5.54.
20 ΡΑΧΟΥΛΑ
Σαλόνεν 20.36, Μπλόμκβιστ 20.57, Πρελιάσκο 21.43, Αλ Χάζρι 21.53, Κάρλσον 22.00, Ζανούσι 22.11, Μοσχούς 22.44, Στρατισίνο 23.15, Μέλας 23.32.
21 ΝΕΡΑΙΔΑ
Μπλόμκβιστ 48.55, Σαλόνεν 49.29, Πρελιάσκο 50.49, Ζανούσι 51.13, Κάρλσον 51.53, Αλ Χάζρι 51.58, Μοσχούς 52.51, Στρατισίνο 54.22, Μοσχούτης 54.41.
22 ΝΕΟΧΩΡΙΟ
Σαλόνεν 10.29, Μπλόμκβιστ 10.41, Ζανούσι 10.44, Αλ Χάζρι 10.55, Κέρκλαντ 10.58, Πρελιάσκο 11.05, Μοσχούς 11.22, Γερόλυμος 11.35, Γκάλο 11.49.
23 ΒΙΤΟΛΗ
Μπλόμκβιστ 29.48, Σαλόνεν 30.36, Ζανούσι 31.29, Πρελιάσκο 31.54, Μοσχούς 32.04, Αλ Χάζρι 32.08, Στρατισίνο 34.12, Μέλας 34.55, Μοσχούτης 35.12.
24 ΤΣΟΥΚΑ
Σαλόνεν 5.02, Μπλόμκβιστ 5.10, Αλ Χάζρι 5.22, Κάρλσον 5.23, Βάρμπολντ 5.25, Μοσχούς 5.28, Στρατισίνο 5.40, Μοσχούτης 5.51, Κόκκινης 5.56.
25 ΧΑΝΙ ΖΑΓΓΑΝΑ
Σαλόνεν 10.53. Ζανούσι 11.32, Κάρλσον 11.42, Αλ Χάζρι 11.49, Μέτα 11.51, Κέρκλαντ 12.04, Μοσχούς 12.09, Στρατισίνο 12.22, Μέλας 12.43.
26 ΣΥΚΕΑ II
Μπλόμκβιστ 13.40, Σαλόνεν 13.55, Μέτα 14.40, Ζανούσι 14.40, Αλ Χάζρι 14.43, Κάρλσον 14.44, Μο¬σχούς 14.56, Στρατισίνο 15.45, Γκάλο 16.18.
27 ΚΑΡΟΥΤΕΣII
Σαλόνεν 18.03, Μπλόμκβιστ 18.09, Κάρλσον 19.19, Αλ Χάζρι 19.23, Ζανούσι 19.28, Πρελιάσκο 19.29, Μοσχούς 20.04, Μοσχούτης 21.34, Γκάλο 21.47.
28 ΒΩΞΙΤΕΣ
Μπλόμκβιστ 4.56, Σαλόνεν 4.59, Κάρλσον 5.12, Αλ Χάζρι 5.20, Μέτα 5.22, Ζανούσι 5.24, Μοσχούς 5.30, Μοσχούτης 5.53, Μέλας 5.58.
29 ΔΕΣΦΙΝΑ
Σαλόνεν 5.03, Μπλόμκβιστ 5.06, Ζανούσι 5.06, Κάρλσον 5.22, Πρελιάσκο 5.23, Μοσχούς 5.30, Στρατισίνο 5.55, Μέλας 6.09, Τσομπανόπουλος 6.27.
30 ΔΙΣΤΟΜΟ
Μπλόμκβιστ 8.34, Σαλόνεν 8.56,• Ζανούσι 9.01, Κάρλσον 9.25, Μέτα 9.27, Αλ Χάζρι 9.29, Μοσχούς 9.35, Στρατισίνο 10.40, Μοσχούτης 10.40.
31 ΕΛΙΚΩΝΑΣ
Σαλόνεν 10.59, Μπλόμκβιστ 11.10, Αλ Χάζρι 11.46, Μοσχούς 11.53, Μέτα 11.55, Κάρλσον 11.55, Στρατισίνο 12.33, Μέλας 13.12, Μοσχούτης 13.19, Γκάλο 13.19.
32 ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σαλόνεν 8.12, Μοσχούς 8.51, Αλ Χάζρι 8.57, Κέρκλαντ 9.03, Πρελιάσκο 9.08, Κάρλσον 9.09, Μοσχούτης 10.04, Μέλας 10.06, Στρατισίνο 10.11.
33 ΠΛΑΤΑΝΑΚΙ
Μπλόμκβιστ 10.43, Σαλόνεν 10.56, Κάρλσον 11.43, Αλ Χάζρι 11.50, Κέρκλαντ 12.00, Μέτα 12.02, Μοσχούς 12.08, Μοσχούτης 13.14, Αθανάσουλας 13.25.

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Σαλόνεν 7.14.29, Μπλόμκβιστ 7.21.23, Κάρλσον 7.49.5, Μέτα 7.52.52, Πρελιάσκο 7.54.41, Αλ Χάζρι 7.57.47, Βάρμπολντ, 7.57.53, Κέρκλαντ 8.02.34, Μοσχούς 8.03.31, Βίτμαν 8.26.40, Στρατισίνο 8.36.36, Μοσχούτης 8.40.28, Μέλας 8.42.19, Γκάλο 8.50.17, Κόκκινης 9.11.55.

34 ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ
Μπλόμκβιστ 11.46, Σαλόνεν 12.03, Πρελιάσκο 12.39, Κάρλσον 12.43, Μέτα 12.47, Κέρκλαντ 12.52, Μοσχούς 13.27, Μέλας 13.54, Μοσχούτης 14.00.
35 ΚΙΝΕΤΑ
Μπλόμκβιστ 16.58, Σαλόνεν 17.19, Αλ Χάζρι 18.17, Πρελιάσκο 18.31, Κάρλσον 18.40, Μέτα 18.43, Μοσχούς 19.22, Στρατισίνο 20.21, Μέλας 20.25.
36 ΡΙΖΑ
Μπλόμκβιστ 9.54, Πρελιάσκο 9.55, Σαλόνεν 9.59, Μέτα 10.27, Κέρκλαντ 10.27, Βάρμπολντ 10.37, Μοσχούς 10.40, Στρατισίνο 10.58, Μέλας 11.01.
37 ΚΥΛΗΝΗ
Σαλόνεν 21.37, Μπλόμκβιστ 22.00, Μέτα 23.54, Κάρλσον 24.10, Κέρκλαντ 24.27, Μοσχούς 25.41, Στρατισίνο 26.29, Μοσχούτης 26.38, Μέλας 27.09.
38 ΘΕΟΚΤΙΣΤΟ
Μπλόμκβιστ 14.20, Σαλόνεν 14.29, Μέτα 15.26, Κέρκλαντ 15.51, Μοσχούς 15.54, Αλ Χάζρι 15.54, Στρατισίνο 16.56, Κόκκινης 17.15, Αθανάσουλας 17.22.
39 ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ
Μπλόμκβιστ 4.33, Σαλόνεν 4.37, Κάρλσον 4.55, Μέτα 4.56, Μοσχούς 5.05, Κέρκλαντ 5.08, Στρατισίνο 5.23, Μέλας 5.46, Μοσχούτης 5.49.
40 ΛΥΚΟΧΙΑ
Μπλόμκβιστ 23.19, Σαλόνεν 23.35, Μέτα 25.05, Κάρλσον 25.35, Αλ Χάζρι 25.40, Κέρκλαντ 26.02, Μοσχούς 26.17, Μοσχούτης 27.50, Στρατισίνο 27.51.
41 ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ
Μπλόμκβιστ 4,58, Μέτα 5.12, Κάρλσον 5.17, Σαλόνεν 5.26, Αλ Χάζρι 5.30, Κέρκλαντ 5.36, Κριτσίκης 6.04, Λαμπρόπουλος 6.05, Μακρής 6.08.
42 ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ
Μπλόμκβιστ 5.24, Σαλόνεν 5.24, Αλ Χάζρι 5.50, Κάρλσον 5.54, Μέτα 5.56, Μοσχούς 5.56, Στρατισίνο 6.08, Μοσχούτης 6.18, Γκάλο 6.22.
43 ΓΚΟΡΙΤΣΑ
Μπλόμκβιστ 6.58, Σαλόνεν 7.00, Μέτα 7.14, Αλ Χάζρι 7.20, Κάρλσον 7,26, Μοσχούς 7.29, Κασιδόπουλος 8.07, Μοσχούτης 8.25.
44 ΓΕΡΑΚΙ
Μπλόμκβιστ 6.21, Σαλόνεν 6.31, Κάρλσον 6.47, Μέτα 6.54, Αλ Χάζρι 6.58, Κέρκλαντ 7.09, Στρατισίνο 7.26, Μοσχουτης 8.02, Τσομπανόπουλος 8.11.
45 ΠΑΡΝΩΝΑΣ
Μπλόμκβιστ 38.19, Σαλόνεν 38.52, Κάρλσον 40.57, Μέτα 41.07, Αλ Χάζρι 41.37. Κέρκλαντ 41.43, Μοσχούς 43.41, Στρατισίνο 45.41, Μοσχούτης 46.53.
46 ΜΑΛΕΒΗ
Μπλόμκβιστ 9.28, Σαλόνεν 9.57, Μέτα 10.16, Κέρκλαντ 10.21, Βάρμπολντ 10.25, Μοσχούς 10.35, Στρατισίνο 11.16, Τσομπανόπουλος 11.18, Μακρής 11.26.
47 ΚΑΡΝΕΖΙΚΑ
Μπλόμκβιστ 8.53, Σαλόνεν 9.01, Βάρμπολντ 9.33, Κάρλσον 9.43, Κέρκλαντ 9.47, Αλ Χάζρι 9.49, Μοσχούς 9.54, Στρατισίνο 10.25, Τσομπανόπουλος 10.41.

Αποτελέσματα

1. Σαλόνεν - Χαριάνε, Peugeot 205 Τ16-2, B/12, 10.20.19,
2. Μπλόμκβιστ - Στέντεμπεργκ, Audi Sport Quattro, B/12, 10.24.34,
3. Κάρλσον - Μέλαντερ, Mazda RX7, B/12, 11.08.25,
4. Μέτα - Μέτα, Nissan 240RS, B/12, 11.10.46,
5. Αλ Χάζρι - Σπίλερ, Porshce 911, B/12, 11.21.50
6. Βάρμπολντ - Μπις, Mazda RX7, B/12, 11.25.16,
7. Κέρκλαντ - Λέβιταν, Nissan 240RS, B/12, 11.27.51,
8. Μοσχούς - Βαζάκας, Nissan 240RS, B/12, 11.45.52,
9. Βίτμαν - Όγκριτσεκ, VW Golf GTi, A/7, 12.06.35,
10. Στρατισίνο - Σάσαλος, Nissan 240RS, B/12, 12.15.53,
11. Στολ - Σεϊσενμπάχερ, Audi 80 Quattro, A/8, 12.21.41,
12. Μοσχούτης - Σίλεφ, Ford Escort RS2000, A/7, 12.26.35,
13. Κρέτσεκ - Μοτλ, Skoda 130LR, B/9, 12.42.01,
14. Σα - Ντότι, Nissan 240RS, B/12, 12.42.19,
15. Γκάλο - Βασιλειάδης, Toyota Corolla TE71 16V, A/6, 12.44.32,
16. Σιμπακάκη - Ζυκάβα, Toyota Corolla TE71, A/6, 13.02.02.
17. Αθανάσουλας - Πάνου, Toyota Starlet KP61, A/5, 13.12.09,
18. Τσομπανόπουλος - Τσολάκης, Opel Ascona 2.0, A/7, 13.21.28,
19. Μακρής - Καρατζάνης, Toyota Starlet KP61, A/5, 13.23.06,
20. Πανουργιάς - Σμαίλης, Renault 11 Turbo, A/7, 13.26.31,
21. Πεσμαζόγλου - Φερτάκης, Opel Ascona 400, B/12, 13.26.59,
22. Βαέλτι - Λασερέ, Opel Ascona 2.0, A/7, 13.29.40,
23. Κριτσίκης - Εγγλέζος, Toyota Corolla TE71, A/6, 13.30.37,
24. Βιταντίνι - Μόλικα, Ford Escort, A/7 13.33.27,
25. Βασίλε - Σκομπάι, Dacia 1310, A/5, 13.41.52,
26. Κασιδόπουλος - Χασάπης, Toyota Starlet KP61, A/5, 13.42.34,
27. Λαμπρόπουλος - Βασιλειάδης, Toyota Starlet KP61, A/5, 13.42.35,
28. Μέιλαν - Μπερτόζι, Nissan HA10, A/7, 13.43.14,
29. Βαλεντής - Ψυχογιός, Lada 1.6, A/6, 13.57.52,
30. Γιαγνίσης - Κερατζάκης, Toyota Starlet KP61, A/5, 13.58.24,
31. Ζελέ - Μάιγκρετ, Peugeot 505, A/7 14.14.25,
32. Κρύγκελ - Σενκ, Wartburg 353, A/5, 14.15.57.
33. Μάγιερ - Κλέμεντ, Talbot Samba Rally, A/5, 14.17.18,
34. Λουκάς - Παπαγεωργίου, Toyota Starlet KP61, A/5, 14.18.08,
35. Γρηγόρας - Μπάντα, Dacia 1310, A/5, 14.18.22,
36. Δημοτάκης - Αθανασίου, Toyota Starlet KP61, A/5, 14.19.35,
37. Ουρντέα - Ντομπρίν, Dacia 1310, A/5, 14.21.03,
38. Τσάπαλος - Πόλιτο, Nissan HA10, A/7, 14.22.35,
39. Χεϊνμπουέργκερ - Μπρούχμαν, Wartburg 353, A/5, 14.34.24,
40. Τσάδαρης - Καφάογλου, Lada 1.3, A/5, 14.38.25,
41. Παπαδαμαντίου - Ραυτογιάννης, Toyota Starlet KP61, A/5, 14.41.16,
42. Κλάιν - Βίτζμαν, Toyota Corolla AE86, N/2, 14.55.08,
43. Παπαδόπουλος - Γιάννης, Citroen Visa GT, A/6 15.03.10,
44. Εγγλέζος - Κιουράνης, Nissan Pick Up, A/6, 15.35.14


Φωτογραφίες

1.jpg
1: Όταν εγκατέλειψε ο Ρερλ οι Σουηδοί Μπλόμκβιστ - Στέντεμπεργκ ανέλαβαν να εκπροσωπήσουν μόνοι τα χρώματα της Άουντι στο Ράλλυ Ακρόπολις. Ο περυσινός νικητής οδήγησε στο όριο και προσπάθησε ακόμη και στην Πελοπόννησο. Αν μάλιστα δεν έχανε περίπου τέσσερα λεπτά, με προβλήματα στο κιβώτιο και το τούρμπο, στο κατέβασμα από Καλαμπάκα - Λαγονήσι πιθανότατα ο αγώνας θα είχε άλλη τροπή αφού ο Φιλανδός νικητής θα αναγκαζόταν να είναι λιγότερο προσεκτικός… Αυτήν τη στιγμή ο 40χρονος οδηγός είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον Σαλόνεν στο κυνήγι του πρωταθλήματος, αφού και βαθμούς έχει και πλήρες πρόγραμμα θα ακολουθήσει.
4.jpg
4: Πολέμησαν από τον Υμηττό μέχρι τα Καρνεζέικα. Είναι το ζεύγος Μέτα που στο τιμόνι του «νέου» Νισάν 240 RS προσπάθησαν για το καλύτερο. Αποτέλεσμα, τέταρτοι γενικής και πολύ μπροστά από τα άλλα Νισάν. Την ευθύνη της συμμετοχής όπως και όλων των εργοστασιακών Νισάν είχαν οι άνθρωποι της Ν.Ι. Θεοχαράκης με τη βοήθεια πέντε μηχανικών από την Ιαπωνία. Ίσως η μόνη τέτοιου είδους εμπλοκή στον Εθνικό μας αγώνα. Επόμενοι αγώνες του Μέτα, τα Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας, Αργεντινής και Μπαντάμα. Ίσως κάπου εδώ (βλέπε συχνή εμπλοκή) βρίσκεται το μυστικό της συνεχούς βελτίωσης του Κενυάτη οδηγού που θα έχει και την ευθύνη εξέλιξης του νέου αυτοκινήτου της Νισάν.
5.jpg
5: Τίμο Σαλόνεν - Σέττο Χαριάνε,Πεζό 205 Τ/16, οι νικητές του 32ου Ράλλυ Ακρόπολις οδήγησαν τον αγώνα από την πρώτη ειδική γρήγορα και σίγουρα, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του Πεζό. Ο Φιλανδός αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και στους δύο αγώνες που ακολουθούν (Ν. Ζηλανδία, 1000 Λίμνες) θα του δοθεί η ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά αφού γνωρίζει πολύ καλά τους δρόμους… Σίγουρα ο νούμερο 2 οδηγός της ομάδας ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές του δύσκολου και αυταρχικού Ζαν Τοντ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αυτήν τη στιγμή ο Σα λ όνε ν θεωρείται από τους αντιπάλους του η «υπ' αριθμόν ένα» απειλή αφού συνδυάζει την ταχύτητα με την αξιοπιστία. Βέβαια αυτό πριν τον αγώνα δεν σήμαινε τίποτα για τους Έλληνες «ειδικούς» που του έδιναν ελάχιστες πιθανότητες νίκης…
8.jpg
8: Όγδοοι στη, γενική, τρίτοι από τα Νισάν και πρώτοι Έλληνες τερμάτισαν οι Γιώργος Μοσχούς - Δημήτρης Βαζάκας «ισότιμα μέλη» της εργοστασιακής ομάδας της Νισάν. Σίγουρα ένα αποτέλεσμα που δεν ενθουσίασε κύρια τον Έλληνα πρωταθλητή που φανταζόταν διαφορετικά το φετινό Ακρόπολις. Όμως, προβλήματα προσαρμογής του ενθουσιώδη Βαζάκα σε έναν οπωσδήποτε δύσκολο ρόλο τους στοίχισαν τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες πολύτιμο χρόνο. Στη συνέχεια, και όταν ξημέρωσε… στην Πελοπόννησο εκμεταλλεύτηκαν λάθη των αντιπάλων τους (προπορείες, λάστιχα, καπέλα) και έφτασαν να διεκδικούν την έκτη θέση!
9.jpg
9: Άνθρωποι του αγώνα ή αυτοκίνητο του αγώνα; Είναι οι Κάρλσον - Μέλαντερ με το Μάζντα RX7 που τερμάτισαν τρίτοι γενικής μετά από σπουδαία εμφάνιση. Ο συνδυασμός δούλεψε από την αρχή σωστά και δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από την επίθεση κύρια του Μέτα αλλά και των Αλ Χάζρι, Ζανούσι. Η ταχύτητα του Σουηδού οδηγού ήταν γνωστή, όπως και του αυτοκινήτου. Αμφιβολίες υπήρχαν για την αξιοπιστία του συνδυασμού. Στο Ακρόπολις το Μάζντα αποδείχθηκε και αξιόπιστο αφού δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Το αποτέλεσμα έδωσε κουράγιο στην ομάδα που ετοιμάζει αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και τούρμπο τόσο για την ομάδα Α όσο και για την ομάδα Β. Για να συνειδητοποιήσετε το βαθμό εξέλιξης θυμηθείτε το Μάζντα RX7 στο Ακρόπολις του 1983 και του 1984…
11.jpg
11: Η συμμετοχή εξασφαλίστηκε μόλις την τελευταία στιγμή χάρη στην επιμονή των ανθρώπων της Ν.Ι. Θεοχαράκης αφού οι Ιάπωνες ήταν ανένδοτοι και ήθελαν να συμμετάσχει μόνον ένα ελληνικό πλήρωμα. Τελικά οι Στρατισίνο - Σάσσαλος οδήγησαν το Νισάν 240 RS που είχε ο Σαλόνεν το 1984 και τερμάτισαν στην τιμητική δεκάδα και δεύτεροι Έλληνες. Το ερώτημα και εδώ παραμένει. Ικανοποιεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το πλήρωμα και τον κόσμο του Ράλλυ Ακρόπολις που περιμένει κάθε χρόνο κάτι καλύτερο από τα δυο-τρία ελληνικά πληρώματα που θεωρητικά τουλάχιστον έχουν τις δυνατότητες; Ίσως όμως μέχρι κάποιο σημείο να μετράει περισσότερο, ότι το αποτέλεσμα ικανοποίησε τους ανθρώπους της ελληνικής Νισάν και των εταιριών Εξπρές Σέρβις, Σαρρής - Καγιάμπα και Ακάι που στήριξαν τη συμμετοχή.
12.jpg
12: Απογοητευτικός το 1984, στο φετινό αγώνα έφτασε να διεκδικεί την τρίτη θέση της γενικής. Ο… Πρίγκιπας από το Κατάρ Αλ Χάζρι με το συνοδηγό του Σπίλερ στο τιμόνι της Πόρσε Ρόθμανς. Και εδώ όμως δεν υπάρχει μυστικό, πολλοί αγώνες, καλύτερο αυτοκίνητο είναι τα στοιχεία που συνετέλεσαν στην εξέλιξη του οδηγού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο οδηγός του υποστηρικτή του αγώνα προσπάθησε από την αρχή και δεν έκοψε ποτέ ρυθμό.
17.jpg
17: Επιτέλους νίκη στο γκρουπ Α για τα εργοστασιακά Γκολφ GTi. Είναι οι Βίτμαν - Όγκρισεκ που τερμάτισαν ένατοι γενικής μετά από ήσυχο και σίγουρο αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι είναι η πρώτη φορά το 1985 που η WV κερδίζει την ομάδα Α σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τα αυτοκίνητα ήταν τέλεια ετοιμασμένα με καινούρια κιβώτια, διαφορικά (σχέση 5,5:1) και κύρια με υδραυλικά τιμόνια κάτι που έκανε τη ζωή των οδηγών πιο εύκολη.
29.jpg
29: Ίσως η κορυφαία ελληνική επίδοση στον αγώνα. Χωρίς δοκιμές, με δανεικές σημειώσεις (σ.σ. και τι σημειώσεις) και ένα παλιό αλλά γερό Έσκορτ 2000 RS οι Μοσχούτης - Σίλεφ τερμάτισαν δωδέκατοι γενικής, τρίτοι Έλληνες και κύρια πρώτοι ελληνικής ομάδας Α. Οδήγησαν από την αρχή γρήγορα και όσον αφορά τους στόχους τους δεν απειλήθηκαν από κανέναν ενώ πολλές φορές «κοίταζαν» και πιο μπροστά. Ολική οικονομική υποστήριξη από την Εθνική Ασφαλιστική. Υπεύθυνος προετοιμασίας του αυτοκινήτου ο Στάθης Μάγος με συνεργάτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα τους Γάτο, Πάλλα και οπωσδήποτε το «στιβαρό» Φίλιππο.
32.jpg
32: Όπως πάντα, ξεκίνησαν με κέφι και υψηλούς στόχους οι Γκάλο - Βασιλειάδης, με την Κορόλα 1600. Όμως, προβλήματα στην αρχή και κύρια πολύ αργός ρυθμός στην Πελοπόννησο τους περιόρισαν στη δέκατη πέμπτη θέση της γενικής. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Γκάλο, Γεμενής, Μαρίνος, Λουκάς, Κασιδόπουλος, Παπαδαμαντίου και «Παπάτος» αποτελούσαν την επίσημη ομάδα της αντιπροσωπίας. Βέβαια κατά τη διάρκεια του αγώνα βοηθήθηκαν όλοι όσοι οδηγούσαν Τογιότα.
40.jpg
40: Οδήγησαν από την αρχή στο όριο και καμιά φορά πάνω από αυτό. Τελικά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Είναι οι Αθανάσουλας - Πάνου που κέρδισαν τα 1300 με το Στάρλετ στα χρώματα της Ταρ-Οξ και της Χούμελ. Την ευθύνη προετοιμασίας του αυτοκινήτου έχουν οι Νομικός - Κουρής και αυτή τη στιγμή ο συνδυασμός «οδηγεί» το πρωτάθλημα 1300.
41.jpg
41: Τερμάτισαν. Είναι οι Τζόνι Πεσμαζόγλου - Κώστας φερτάκης που έφτασαν στο τέλος ενός ακόμη Ακρόπολις. Αυτοκίνητο, η εργοστασιακή Ασκόνα 400 στα χρώματα της Ρόθμανς (σ.σ. αυτό ποτέ δεν το καταλάβαμε) που ο «Γέρος» (74 ετών!!) χρησιμοποιεί μόνον στις «εθνικές εορτές».
91.jpg
91: Για ένα μόλις δευτερόλεπτο οι Κ. Λαμπρόπουλος - Βασιλειάδης, έχασαν μία θέση στη γενική και κύρια στην κλάση από τους Κασιδόπουλο - Χασάπη. Και οι δύο οδηγούν Στάρλετ.
95.jpg
95: Στη μάχη των 1300: ο Νίκος Μακρής είχε το δικό του λόγο. Με ένα Στάρλετ οπτικά μόνον ίδιο με των βασικών του αντιπάλων ο έμπειρος Νίκος κινήθηκε γρήγορα πάντα μέσα στη μάχη της κλάσης. Τελικά τερμάτισε δεύτερος 1300.