Mitsubishi Lancer Evo II group A (1994)
evo2.jpg Πηγή

Τεχνικά στοιχεία και συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Article from 4T 284, 5/1994

Πρωτότυπο άρθρο
Συντάκτης: Θάνος Ηλιόπουλος

«Οι δοκιμές εξέλιξης στην Ελλάδα ενός αυτοκινήτου που προορίζεται να συμμετάσχει στο ΠΠΡ, δεν μπορεί να συγκριθούν με τις αντίστοιχες σε οποιαδήποτε άλλη χώρα»: Αντριου Κόουαν, «αφεντικό» της Μιτσουμπίσι Ράλιαρτ.
sx1.JPG
Σχήμα 1: Για δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες, πλήρης η εργοστασιακή ομάδα της Μιτσουμπίσι, εξέλισσε στον Ελικώνα το νέο της "όπλο" για το ΠΠΡ, το Λάνσερ Mark II.
sx2.JPG
Σχήμα 2: Αλλεπάλληλες ήταν οι μετρήσεις και οι ρυθμίσεις στιν κινητή ράμπα ευθυγράμμισης και των δύο αυτοκινήτων. Κυριολεκτικά μετά από κάθε "βόλτα" 4χλμ, το αυτοκίνητο γινόταν "κόσκινο" από τους μηχανικούς.

sx3.JPG sx4.JPG
Σχήμα 3: Ο Άρμιν Σβαρτζ παρακολουθεί τα δεδομένα που κατέγραψαν οι αισθητήρες των Η/Υ που ήταν τοποθετημένοι στο αυτοκίνητό του και προσθέτει τις παρατηρήσεις του. Σχήμα 4: Στην ανάπαυλα ο Κένεθ Έρικσον συμβουλεύεται τις σημειώσεις του.

H συνέχεια γράφτηκε επί ελληνικού εδάφους. Δύο μεγάλα φορτηγά, κατάλληλα εξοπλισμένα πέρασαν το τελωνείο της Πάτρας, συνοδευόμενα από ένα διπλό φορτηγό-τρέιλερ που μετέφερε δύο Μιτσουμπίσι Λάνσερ Εβολούσιον. Πρώτη στάση
για τους ανοιξιάτικους επισκέπτες μας η Ιτέα και το ξενοδοχείο των αδελφών Καλαφάτη και δεύτερη μία έρημη περιοχή στον Ελικώνα, σε χώρο που παλιά γινόταν εξόρυξη βωξίτη.
Παρά τη μυστικότητα των κινήσεων της εργοστασιακής ομάδας της Μιτσουμπίσι, τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα. Τελικός μεσολαβητής ο Κώστας Στεφανής και έτσι 4T και «Τροχοί & Δρόμοι» συνυπήρξαν με τους Αρμιν Σβαρτζ και Κένετ Έρικσον
για ένα ολόκληρο πρωινό. Το ζητούμενο ήταν ένα. Ποιο από τα δύο Λάνσερ «έκρυβε» κάτω από το παλιό αμάξωμα τα εξαρτήματα του νέου Mark II; Στη σχετική μας ερώτηση οι δύο οδηγοί απαντούσαν με χαμόγελα, ενώ οι υπεύθυνοι
τεχνικοί -υπό τις οδηγίες του επικεφαλής του προγράμματος Ρόλαντ Λόιδ- τηρούσαν «σιγή ιχθύος», χωρίς να αφήνουν στιγμή από τα μάτια τους το φωτογράφο μας.
sx5.JPG
sx6.JPG
Σχήμα 5: Σε διαρκή και εξουθενωτικά τεστ εξέλιξης αναρτήσεων, ήταν αφιερωμένες οι δοκιμές της Μιτσουμπίσι στην Ελλάδα. Προσέξτε το αμορτισέρ της Όλινς με το διπλό ψυγείο αζώτου, στην εμπρός ανάρτηση.
sx7.JPG
Σχήμα 6: Το εσωτερικό του νέου Λάνσερ δε θα διαφέρει σε τίποτα από το σημερινό μοντέλο. Στο αυτοκίνητο που αναμένεται να κάνει στο ράλλυ Ακρόπολις την πρώτη εμφάνιση σε αγώνα του ΠΠΡ, θα διατηρηθεί το εξατάχυτο κιβώτιο της X-τρακ, καθώς και οι εσωτερικοί μοχλοί ρύθμισης της ανάρτησης.

Δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ότι οι δοκιμές αυτές ήταν αφιερωμένες στην εξέλιξη νέων αναρτήσεων και στη συμπεριφορά-αξιοπιστία του αμαξώματος. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι επόμενες εμφανίσεις της Μιτσουμπίσι στο ΠΠΡ, θα
γίνουν με την εξελιγμένη έκδοση του Λάνσερ.
Αλλά αν οι «επίσημοι» της Μιτσουμπίσι ήταν πιστοί στο «πρωτόκολλο», οι οδηγοί τους ήταν στο αντίθετο στρατόπεδο. Συζητήσαμε αρκετά μαζί τους, όχι μόνο για τους αγώνες και το μέλλον τους, αλλά και για πολιτική, για τη χώρα μας, για καλοκαιρινές διακοπές και βέβαια για τα «μέτρα Παπαθεμελή…».
Φύγαμε αργά το απόγευμα αφήνοντας τους φίλους μας να συνεχίσουν τις μοναχικές τους δοκιμές στην έρημο και στο λίγο άγριο τοπίο.
Κουραστικό θα πείτε. Δεν αξίζει όμως όλος αυτός ο κόπος ώστε να έλθει η στιγμή της αποθέωσης και της σαμπάνιας;
EVO2.JPG
Τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι τα κύρια εξωτερικά γνωρίσματα του νέου Μιτσουμπίσι Λάνσερ Εβολούσιον ΙΙ. Οι άλλες ουσιαστικές αλλαγές επικεντρώνονται στη χρήση αμορτισέρ της σουηδικής Όλινς και στην τοποθέτηση σε χαμηλότερη θέση του δοχείου νερού ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας.