Mitsubishi Lancer Evo VI group A (1999)
1461238250_374790987e.jpg Πηγή

Τεχνικά στοιχεία και συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Στην Kύπρο για τις δοκιμές εξέλιξης της Mitsubishi (4T 368, 5/2001)

Πρωτότυπο άρθρο
Kείμενο: Παναγιώτης Tριανταφυλλίδης
Φωτογραφίες: Reporter Images/Action Images-N. Mήτσουρας
368-1.jpg
Σχήμα 1: Με τους επόμενους έξι γύρους του Π.Π.P. να γίνονται στο χώμα, η Mitsubishi ξεκίνησε μια σειρά από χωμάτινες δοκιμές, προκειμένου να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία την πολύ καλή φετινή της εμφάνιση.

ΣTA MEΣA του Απριλίου βρεθήκαμε στις χωμάτινες δοκιμές εξέλιξης της Mitsubishi, στην Κύπρο. Με το πρωτάθλημα να βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή, η Ralliart ξεκίνησε, με τον Λάσε Λάμπι στα «πηδάλια», την προετοιμασία του Lancer. O Φιλανδός έκανε πολλά χιλιόμετρα στήνοντας το αυτοκίνητο με βάση τα περσινά δεδομένα και τις ρυθμίσεις από την Πορτογαλία, έως ότου το παραδώσει στον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Tόμι Mάκινεν.
H ομάδα εστίασε την προσοχή της στην ψύξη του κινητήρα, στην απόδοση των φρένων και των ελαστικών, αλλά και στην παροχή κρύου αέρα στην καμπίνα του πληρώματος. Βλέπετε, οδηγοί και αυτοκίνητα έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τα σκληρά χώματα, και τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. O Φιλανδός πολυπρωταθλητής κινήθηκε στην κλειστή ειδική διαδρομή σε ρυθμούς αγώνα δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο στα όρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως κάποια στιγμή το κιβώτιο και το διαφορικό παρέδωσαν συγχρόνως το πνεύμα. Κάπου εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να πλησιάσουμε τον Mάκινεν και να κουβεντιάσουμε για λίγο μαζί του. O τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής μας είπε πως είναι, πλέον, απόλυτα ευχαριστημένος με το αυτοκίνητό του. «Με τη νέα διαδρομή της ανάρτησης, το αυτοκίνητο έχει γίνει πιο ευκολοδήγητο και λιγότερο νευρικό, ιδιαίτερα στις ανοιχτές καμπές, όπου είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Ειδικά σε αγώνες, όπως αυτός της Kύπρου, όπου οι δρόμοι είναι στενοί και με διαδοχικές στροφές, κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό». Σε ερώτηση σχετικά με το νέο αυτοκίνητο, το EVO VII, αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι δεν το έχει οδηγήσει ακόμα. Παράλληλα, παρούσα ήταν και η Michelin δοκιμάζοντας τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσουν τα δύο Mitsubishi. O Mάκινεν, μάλιστα, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή τους: «Δοκιμάσαμε διάφορες επιλογές στα ελαστικά και η απόδοσή τους ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο. Είναι εξαιρετικά, κάτι που μας ευνοεί ιδιαίτερα και μας κάνει αισιόδοξους για την επίτευξη των στόχων μας». Σχετικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος, δηλώνει αποφασισμένος να επιστρέψει στη φυσική του θέση, στην κορυφή.
368-2.jpg
Σχήμα 2: Ολική επαναφορά! Ο Φιλανδός Τόμι Μάκινεν είναι έτοιμος να επανέλθει εκεί που τον έχουμε συνηθίσει, στην κορυφή. Με το αυτοκίνητο να διανύει περίοδο δεύτερης… νιότης, ο ίδιος, πιο αποφασισμένος από ποτέ, είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών.
368-3.jpg
Σχήμα 3: Όντας σε ετοιμότητα, οι μηχανικοί της Ralliart αντιμετώπισαν άμεσα κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Lancer. Με αξιοσημείωτη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα έκαναν και αυτοί τις δικές τους δοκιμές ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

«Πέρσι είχαμε κάποιο νεκρό διάστημα που μας στοίχισε τον τίτλο. Φέτος δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο». H συνέχεια στις ειδικές διαδρομές και, μετά την Αργεντινή, τα αποτελέσματα των δοκιμών θα γίνουν ακόμα πιο ενδεικτικά στον αγώνα της Κύπρου. Λυτός ο αγώνας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, αφού τα χώματα, όπως και στο Ακρόπολις, είναι αρκετά σκληρά, ενώ σίγουρα και η ζέστη θα δώσει το «παρών», αφού ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο. H εκκίνηση, λοιπόν, θα δοθεί την 1η Ιουνίου, ενώ ο αγώνας θα τελειώσει στις 3 Ιουνίου. Με επίκεντρο τη Λεμεσό, ο αγώνας συνολικού μήκους 1.247,6 χιλιομέτρων αποτελείται από τρία σκέλη, που περιλαμβάνουν 22 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 351,7 χιλιομέτρων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο Διαδίκτυο, στη σελίδα του αγώνα: www.cyprusAA.org.