Skoda Octavia I Kit Car (1997)
octaviaf2.jpg Πηγή

Τεχνικά στοιχεία και αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Article from 4T 324, 9/1997

της Πόπης Παπαμιχαήλ (φωτ.: Μαρτιν Χολμς)

Τι έγινε ξαφνικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι; Εκεί που κλαίγανε οι απαισιόδοξοι και οι κοντόφθαλμοι μιλούσαν και έγραφαν ότι το ΠΠΡ πεθαίνει και τη βγάζει δεν τη βγάζει μέχρι το Σαφάρι, φτάσαμε αισίως στο 10ο γύρο και όχι μόνο δεν τέλειωσαν όλα, το αντίθετο μάλιστα.
sx1.jpg
Σχήμα 1: Η απόφαση των Γερμανών της VW να αναθέσουν το ΠΠΡ στη Σέατ (με Κόρτντομπα WRC) δεν αποσυντόνισε τους Τσέχους της Σκόντα που παρουσίασαν ένα δίλιτρο Οκτάβια κιτ καρ με δίλιτρο κινητήρα 250 ίππων (σ.σ.: τιμή σταθερός παρανομαστής). Δεν αποκλείεται η εξέλιξη του αυτοκινήτου και σε WRC.

Τη φετινή χρονιά παρακολουθούμε το πιο αμφίρροπο και ενδιαφέρον πρωτάθλημα στην ιστορία του θεσμού. Τρεις οι διεκδικητές και με την παρουσία της ΤΤΕ στο «δεύτερο ημίχρονο» τέσσερις. Ουσιαστικά η Τογιότα με το νέο της όπλο δεν μπορεί να διεκδικήσει τίτλο, θα παίξει όμως ρυθμιστικό ρόλο. Ο Ντιντιέ Οριόλ είναι ικανός για όλα, αν μάλιστα βοηθηθεί και από το αυτοκίνητο, το πιθανότερο είναι να κόψει βαθμούς σε κάποιον από τους τρείς διεκδικητές. Δεν ξέρουμε, βέβαια, αν θα αντιδράσει η FIA και δεν αποκλείεται, ενώ έχει επιτρέψει στην ΤΤΕ τη συμμετοχή της στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος- ως γνωστόν με τους νέους κανονισμούς για να βαθμολογηθεί μια ομάδα στο ΠΠΡ πρέπει να δηλώσει συμμετοχή και στους 14 αγώνες-, αν τα πράγματα «ζοριστούν» και πιεστεί από τους «άλλους», να ανακαλέσει. FIA είναι αυτή, ό,τι θέλει κάνει.. Όμως ας μην προτρέχουμε και ας αφήσουμε το «παρασκήνιο» στο δύσκολο έργο του, αφού έτσι ή αλλιώς το θέαμα-αυτό μας αφορά άμεσα- είναι εξασφαλισμένο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να ξυπνήσουν οι Ευρωπαίοι γίγαντες και να δρομολογήσουν την παραγωγή αγωνιστικών αυτοκινήτων για τα ράλι. Πού ξέρετε, ίσως ξαναζήσουμε τη χρυσή εποχή που Γάλλοι, Γερμανοί και Ιταλοί πρωταγωνιστούσαν στο ΠΠΡ. Ήδη μια αξιοσημείωτη μεταστροφή των εταιριών προς τα ράλι έχει αρχίσει με την παραγωγή κιτ καρ. Έτσι, στο χορό των προσθιοκίνητων εμπλέκονται η Χιουντάι με ένα δίλιτρο Κουπέ 250 ίππων, η Νισάν καταρχήν με το Μίκρα (ακολουθείτο Αλμέρα;), αλλά και η Σουζούκι με το Μπαλένο SW! Προσθέστε την επιβεβαιωμένη συμμετοχή της Σέατ στο «μεγάλο πρωτάθλημα», την αναβαθμισμένη παρουσία της Σκόντα με δίλιτρο Οκτάβια κιτ καρ και την έντονη διάθεση των Γάλλων της Πεζό να συμμετάσχουν σε έξι τουλάχιστον αγώνες του ΠΠΡ με το 306 Μαξί, αφήνοντας την εθνική αντιπαράθεση με τη Ρενό στη Σιτροέν με το XSARA και αντιλαμβάνεστε ότι δίκαια αισιοδοξούμε.
Το νερό μπήκε στα αυλάκι, δε μένει παρά να μπουν και τα ΜΜΕ- ιδιαίτερα η TV- για να ολοκληρωθεί το «παζλ».
sx2.jpg
Σχήμα 2: Δίλιτρος, 20 βάλβιδος (!) κινητήρας 250 ίππων κάτω από το καπό του Οκτάβια.
sx3.jpg
Σχήμα 3: Ο εξελιγμένος χώρος εργασίας των κ. Σίμπερα, Τρίνερ και ίσως στο RAC, Μπλόμκβιστ.