Καύσιμο βενζίνη

Shell V-Power (4T 380, 5/2002)

Συντάκτης: Θάνος Aνδρόνικος
Για τους λάτρεις των επιδόσεων

Η τεχνογνωσία από τη μακρόχρονη συνεργασία με την ομάδα της Ferrari στην F1, καθώς και μια έξυπνη ιδέα μάρκετινγκ οδήγησαν τη Shell στην παρουσίαση ενός νέου προϊόντος, που υπόσχεται να βελτιώσει την απόδοση κάθε κινητήρα από 2 έως 10%.

IΣΩΣ η σημαντικότερη είδηση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι το ίδιο το προϊόν, η βενζίνη V-Power, αλλά η διαδικασία με την οποία αποφασίστηκε η παραγωγή και η διάθεσή του στην αγορά. Mέχρι σήμερα, οι εταιρείες πετρελαιοειδών παρασκεύαζαν καύσιμα «κατά παραγγελία», δηλαδή σύμφωνα με τις επιταγές της αυτοκινητοβιομηχανίας, με περιοριστικό παράγοντα την ικανότητα των διυλιστηρίων αλλά και την εκάστοτε νομοθεσία. Όμως, πρόσφατα, τέθηκε το ερώτημα: «Μήπως πρέπει να ρωτήσουμε τους καταναλωτές τι θα ήθελαν από τη βενζίνη που χρησιμοποιούν;» Η ερώτηση αυτή ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς σήμανε την εισαγωγή του μάρκετινγκ στο χώρο των εταιρειών πετρελαιοειδών!

Η έρευνα

Η έρευνα στο συγκεκριμένο προϊόν επιβάλλεται να γίνεται ανά κράτος, και όχι σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς διαφέρουν όχι μόνο η ιδιοσυγκρασία και οι συνήθειες αλλά και οι εθνικές νομοθεσίες. Η Shell Hellas ήταν υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της έρευνας καταναλωτών στη χώρα μας. Στο δείγμα που εξετάστηκε, 40% των ατόμων εξέφρασαν την επιθυμία για μεγαλύτερη απόδοση από τα καύσιμά τους. Μάλιστα, η επιθυμία αυτή συνοδευόταν και από την πρόθεση αγοράς ακόμα και με κάποια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Με βάση αυτό το δεδομένο, η Shell Hellas αποφάσισε να εισάγει κάποιο ειδικά σχεδιασμένο καύσιμο (top tier) παράλληλα με τα συμβατικά (standard grade), τα οποία διατίθενται στην αγορά. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέξει από μόνος του τη βενζίνη που θα χρησιμοποιήσει.

Η υλοποίηση

Η Shell Global Solutions είναι ένας κλάδος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Shell που δραστηριοποιείται με ερευνητικά κέντρα σε επτά, τουλάχιστον, χώρες παγκοσμίως. Ένα από αυτά είναι το Chesire Innovation Park (CIP), γνωστό και ως Thornton, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε στο πλαίσιο του λανσαρίσματος της V-Power. Το CIP είναι επιφορτισμένο με το πρόγραμμα «Διαφοροποίηση Καυσίμων», στο οποίο υπάγεται και το V-Power. Ύστερα από διεξοδική ανάλυση των καυσίμων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, καθώς και των επιδράσεών τους στους κινητήρες και στο περιβάλλον, οι χημικοί του CIP μπόρεσαν να συνθέσουν ένα νέο καύσιμο, το οποίο πιστεύουν ότι καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των Eλλήνων αυτοκινητιστών. Προκειμένου να είναι οι πλέον αντιπροσωπευτικές, οι έρευνες διεξήχθησαν με αυτοκίνητα τα οποία είναι χαρακτηριστικά του ελληνικού στόλου.

Το νέο καύσιμο

H V-Power είναι μια αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων με κάποια χημικά πρόσθετα, η οποία αυξάνει την απόδοση καθαρίζοντας τις βαλβίδες εισαγωγής και την περιοχή γύρω από αυτές. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Shell, η ιδιότητα αυτή επιδρά στην απόδοση του κινητήρα σε δύο βασικά στάδια: στην εκκίνηση και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Τα διάφορα κατάλοιπα της καύσης της βενζίνης, που καλύπτουν με τον καιρό τις βαλβίδες, αποτελούνται από ένα μεγάλο αριθμό οργανικών ενώσεων, οι οποίες σχηματίζουν μια ιδιαίτερα πορώδη επιφάνεια. Κατά την εκκίνηση του οχήματος, μεγάλο μέρος του καυσίμου κατακρατείται από την πορώδη αυτή επιφάνεια. Το ποσοστό είναι αρκετά σημαντικό, έτσι ώστε να έχει σοβαρή επίδραση στην απόδοση του κινητήρα. Πρακτικά, ο νεκρός χρόνος που παρατηρείται συχνά από τη στιγμή που θα πιέσουμε το πεντάλ του γκαζιού μέχρι τη στιγμή που θα αντιδράσει ο κινητήρας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δέσμευση του καυσίμου από την πορώδη επιφάνεια των καταλοίπων στις βαλβίδες. Το καύσιμο που δεσμεύτηκε στη συνέχεια απελευθερώνεται με άτακτο τρόπο, επηρεάζοντας έτσι την ομαλή καύση. Η ίδια αυτή ανώμαλη επιφάνεια αλλοιώνει την αεροδυναμική στην περιοχή και επηρεάζει τον ψεκασμό, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να μειώνεται η απόδοση. H V-Power υπόσχεται ―και το κατορθώνει, όπως δείχνουν τα πράγματα― ότι καθαρίζει πλήρως τα κατάλοιπα από την επιφάνεια των βαλβίδων και εμποδίζει την επαναδημιουργία τους χάρη σε ένα προστατευτικό φιλμ. Η βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 10%. Υπολογίζεται ότι για να γίνουν αισθητά τα πλεονεκτήματα της V-Power πρέπει να χρησιμοποιηθεί στον κινητήρα για περίπου 1.500 χιλιόμετρα ή τρία με τέσσερα γεμίσματα του ρεζερβουάρ.

Το πείραμα

Η Shell με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου προϊόντος της διεξήγαγε ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, χρησιμοποιώντας ένα Dual Fuel όχημα. Πρόκειται για ένα κοινό αυτοκίνητο, με μια και μόνο διαφοροποίηση: διαθέτει δύο δεξαμενές καυσίμων, έτσι ώστε οι μισοί κύλινδροι και βαλβίδες να τροφοδοτούνται από τη μία και οι άλλοι μισοί από την άλλη. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει η δυνατότητα του άμεσου ελέγχου σε πραγματικές συνθήκες της επίδρασης των διαφορετικών καυσίμων στον κινητήρα. Tαξιδεύοντας οδικώς από το CIP μέχρι την Αθήνα και έχοντας στη μια δεξαμενή V-Power και στη δεύτερη μια σύνθεση που αντιπροσωπεύει το μέσο καύσιμο της ελληνικής αγοράς, υπήρξε η δυνατότητα της σύγκρισης των βαλβίδων στο τέλος του ταξιδιού. Πράγματι, αυτές που τροφοδοτούνταν με V-Power ήταν απαλλαγμένες από κάθε είδους κατάλοιπο σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Συνοψίζοντας, το V-Power είναι ένα καύσιμο που περιέχει πρόσθετο σε σταθερή συγκέντρωση και απευθύνεται σε όσους αναζητούν ακόμα και την ελάχιστη επιπλέον απόδοση από τον κινητήρα τους ή σε όσους απλώς θέλουν να τον περιποιηθούν λίγο περισσότερο με μια μικρή αναλογικά οικονομική επιβάρυνση. Πρόκειται για μια σημαντική καινοτομία όχι μόνο για όσους θα το χρησιμοποιήσουν αλλά και γενικότερα για όλη την αγορά, καθώς σηματοδοτεί μια νέα εποχή, όπου τα προϊόντα των εταιρειών των πετρελαιοειδών θα διαμορφώνονται και από τις προτιμήσεις των καταναλωτών σε εθνικό επίπεδο.